sobota, 4 lutego 2017

Pizza z wędzonym boczkiem, kaparami i sosem śmietanowym


Tym razem w roli głównej boczek, śmietana i kapary! Tak, tak, ponownie bez sera ;)


Składniki:


Ciasto :

przepis na ciasto znajdziesz tutaj: http://tojestspiseknatalerzu.blogspot.com/2017/02/pizza-z-dynia-feta-i-tunczykiem.html

Sos:

  • 1/2 szklanki śmietany 12%
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego 
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • sól, pieprz czarny

Dodatki :

  • 1 opakowanie wędzonego boczku w plastrach (150g)
  • szklanka kaparów z zalewy
  • 1 biała cebula 
  • 8-10 pomidorków koktajlowych


Przygotowanie:

W misce mieszamy śmietanę, jogurt, tymianek, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Doprawiamy pieprzem i solą. Na cieście po posmarowaniu sosem układamy boczek, cebulę pokrojoną w cienkie piórka, kapary i pokrojone w ćwiartki pomidorki. Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy około 20-30 minut, aż ciasto się zarumieni




Bon appetit!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz